Zonne-energie is HOT!!!

Zonne energie is hot zowel letterlijk als figuurlijk. Wist je bijvoorbeeld dat het opvangen van 1 minuut wereldwijde zonne-energie gebruikt kan worden om de hele wereld vier jaar lang van stroom te voorzien? Daarom zie je ze steeds meer op de Nederlandse daken liggen: zonnepanelen. 

Nog niet eerder werden er zoveel zonnepanelen geplaatst als vorig jaar en deze trend zal zich voorzetten.

Dit blijkt uit diverse rapporten samengesteld door onderzoeksbureaus. Volgens deze onderzoeken is er vorig jaar 853 MegaWatt aan zonnepanelen geplaatst in Nederland. Dat is een absoluut record. Het is ook 42 procent meer dan het jaar daarvoor.

Nederland is op dit moment het achtste land ter wereld als het gaat om de hoeveelheid zonnepanelen die worden geplaatst, terwijl Nederland altijd in de staart bungelde. Dit komt door een gunstige salderingsregeling waardoor het voor consumenten en kleine bedrijven interessant is om zonnepanelen op daken te plaatsen. De terugverdientijd van zonnepanelen is nu vijf tot acht jaar, terwijl ze 25 jaar meegaan.

Je ziet dus dat Nederland een omslag aan het maken is richting duurzame energie. In de toekomst gaan we steeds meer naar duurzame oplossingen toe en daar is zonne-energie natuurlijk een mooie oplossing. In de toekomst gaan we meer en meer elektra gebruiken. Kijk maar naar de nieuwste elektrische auto’s, fietsen en zelfs verwarmingsinstallaties. Tegelijkertijd gaan de prijzen van gas en elektra steeds meer omhoog. Met zonne-energie levert u zelf een groot deel van uw elektriciteitsverbruik, waardoor uw energierekening flink zal dalen.

      

De ontwikkeling van zonnepanelen heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Hierdoor is het rendement (de opbrengst) sterk verbeterd. Investeren in zonnepanelen levert daardoor veel meer op dan spaargeld vastzetten op een bankspaarrekening. Zelfs buiten eventuele subsidies om hebben zonnepanelen een rendement tot wel 10 procent, waardoor de terugverdienperiode relatief kort is. Reken maar uit, de huidige rente is tussen de 1 en max 1,5% terwijl het rendement van zonne-energie wel 10% of hoger is. Op dit moment kunt u gebruik maken van de BTW teruggave regeling en afhankelijk welke gemeente u woont zijn er mogelijk ook nog subsidie regelingen. Voor dit soort zaken kunnen wij u doorverwijzen naar de instanties die daarin gespecialiseerd zijn.

Kortom: met zonnepanelen wordt elke dag geld verdiend. De zon schijnt immers elke dag, en helemaal voor niets. Daarbij investeert u ook nog eens in schone energie. Wij rekenen graag voor u uit hoeveel u kunt besparen en welk soort panelen en omvormers voor u het meest gunstig is. Een plat dak of gericht op het westen? Een carport, garage, schuur, prieel, zithoek of andere plek waar u zonnepanelen kwijt kunt? Voor vrijwel elk toepassing is er wel een geschikte oplossing. Laat u (positief) verrassen, daar zijn wij als Schouten Zonne energie gespecialiseerd in. Zie een greep uit onze projecten.

Meer over Schouten Zonne-energie zelf

Schouten Zonne-energie in Oud Ade is een gespecialiseerd zonne-energie installatiebedrijf met ervaring in duurzame oplossingen zoals verwarmingsinstallaties, warmtepompsystemen, ventilatiesystemen met warmteterugwinning en energiezuinige installaties.

De kracht van Schouten Zonne Energie is het persoonlijk contact en wij ieder project als een uniek project behandelen, dat betekent dat u geen standaard oplossing krijgt, maar wij goed kijken naar uw wensen en mogelijkheden en daar gebruik maken van ons uitgebreide product portfolio. In veel gevallen is advies natuurlijk niet goedkoop maar dat geldt niet voor ons. Wij hebben zeer scherpe prijzen zonder dat de kwaliteit in het geding komt en met deze scherpe prijzen is de terug verdien tijd natuurlijk ook een stuk korter.

Wat zijn onze activiteiten?


Wij leveren aan zowel bedrijven als particulieren en hebben daar al veel projecten afgerond, wij doen niet aan marketing maar dat is ook niet nodig want mond op mond reclame is voor ons de belangrijkste manier om klantcontacten te leggen. Dat is dan ook de sleutel van ons succes. Neem eens een kijkje op de projecten pagina om te zien welke veelzijdigheid aan projecten wij al hebben afgerond. Wij komen graag bij u langs voor een passend advies, u kunt contact opnemen via de email of contact pagina van deze website.

 

Schouten Zonne-energie in het nieuws, zie berichtgeving op link